2023 Yılı Okul Öncesi Ücretli Öğretmen Maaşları: Hakkında Detaylar

Yayınlanma Tarihi

tarihinde bu yazı güncellenmiştir.

Yazımızda 2023 okul öncesi ücretli öğretmen maaşlarına,  görev tanımının ne olduğuna, nasıl olunduğuna gibi soruları cevaplandırarak sizleri okul öncesi öğretmenliği mesleği hakkında bilgilendireceğiz. 2023 yılı Okul Öncesi Ücretli Öğretmen Maaşları hakkında detaylara yer vereceğiz.  Okul Öncesi Ücretli Öğretmenlik mesleği oldukça önemli bir meslek dalıdır. Kısaca, Okul Öncesi Öğretmenleri İlkokul çağından küçük çocukların gelecekteki gelişim ve eğitimlerine hazırlanmalarına ve kişisel gelişimlerine  katkıda bulunurlar. 

okul öncesi ücretli öğretmen maaşları

Okul Öncesi Ücretli Öğretmen Maaşları 

2023 yılı Okul Öncesi Ücretli Öğretmen Maaşları konusuna geçmeden önce sizlere ilk olarak mesleğin tanımını ve görevlerinden bahsetmek isteriz. Okul öncesi öğretmenleri kreşlerde, anaokullarında yani okul öncesi eğitim döneminde çocukların gelişimine katkı sağlamaktadırlar. Devlet okullarında, özel okullarda  ücretli öğretmenlik yapabilmektedirler. Devlette ücretli öğretmenlik yapabilmek için başvuruları çok sık takip etmelisiniz.  
Ayrıca, Ücretli öğretmenler kadro açığı olduğu takdirde Milli Eğitim’de görev alabilmektedirler.
 

Okul Öncesi Öğretmen Görevleri

Tabii ki kadrolu öğretmenlerin okuldaki görev ve sorumlulukları ne ise, ücretli öğretmenlerin de okuldaki görevleri aynı şekildedir. Kısaca bunlardan bahsetmek gerekirse şu şekildedir;
  • Çocukların ilgi alanları ve yeteneklerine göre gelişimlerine katkıda bulunmak
  • Eğitimin nasıl olması gerektiğini planlamak
  • Çocukların özgüvenli olmalarını sağlamak adına çalışmalar sürdürmek
  • Sınıf içi iletişimi kuvvetlendirmek, takım çalışmasına yatkın olmalarını sağlamak
  • Müfredata uygun olarak gelişimlerine katkı sağlayacak oyunlar ile eğitim materyalleri hazırlamak
Kısaca okul öncesi öğretmenlerin görev ve sorumlulukları bu şekildedir. 
Meslek grupları ve mesleklerle ilgili bilgi almak ilginizi çekiyor ve mesleklerin güncel maaş bilgilerini merak ediyorsanız bu konu üzerine yazdığımız yazılarımızı okuyabilirsiniz. Örneğin, Grafik Tasarım Maaşı 2023- İş İmkanları Detaylı Rehberi yazımıza linkten ulaşabilirsiniz.
 

Okul Öncesi Öğretmen Nasıl Olunur?

Okul öncesi öğretmen olmak için öncellikle üniversitelerin Okul Öncesi Öğretmenliği 4 yıllık Lisans eğitimini tamamlamanız gerekmektedir. Bölümün amacı okul öncesi çocukların kişisel gelişimlerine destek olmak ve belirli yaş aralığındaki çocukları eğitim hayatlarına hazırlamaktır. 
 

Okul Öncesi Öğretmenlerde Bulunması Gereken Özellikler

Önemli bir meslek grubu olan Okul Öncesi Öğretmenliği herkesin yapabileceği bir meslek değildir. Özellikle çocuklarla iletişimi kuvvetli, sabırlı, güler yüzlü kişilerin bu mesleği icra etmesi oldukça önemlidir. Kısaca, Okul Öncesi Öğretmenlerde  bulunması gereken özellikler şu şekildedir;
  • Hoşgörülü ve esnek olmak
  • Sabırlı olmak
  • İyi bir gözlemci olmak(Çocukları yeteneklerine göre yönlendirebilmek)
  • Etkili iletişim becerilerine sahip olmak
  • İyi bir rehber olmak
Okul öncesi öğretmenlerde kesinlikle bulunması gereken özellikleri sizler için derledik. En çok merak edilen bir diğer soruya gelecek olursak o da okul öncesi ücretli öğretmen maaşlarıdır. 2023 Ücretli öğretmen maaşları şu şekildedir.
 

Okul Öncesi Ücretli Öğretmen Maaşları 2023

Ücretli öğretmenler verdikleri ders başına ücret almaktadırlar. Yani verdikleri ders saatine bağlı olarak aldıkları ücret de değişmektedir. Örgün Haftalık en fazla 30 saat derse girebilmektedirler.
 
Kariyer.nette Ortalama Ücretli Öğretmen Maaşı 34 Ücretli Öğretmenden edinilen bilgiye göre 9.960 ₺’dir. Branş bilgisi olmadığı için genel olarak Ücretli öğretmenlik maaşı bu şekildedir. Eğitim verilen branşa göre bu ücret değişmektedir. 
Okul Öncesi Öğretmen Maaşları ise Kariyer.nette 443 kişiden edinilen bilgiye göre şu şekildedir;
Anaokulu Müdürü Ortalama Maaş 12.070 ₺‘dir.
Okul Öncesi Öğretmeni Ortalama Maaş  9.660 ₺‘dir.
 
 Okul Öncesi Ücretli Öğretmen Başvuruları
Ücretli Öğretmenlik başvurularını E-devlet üzerinden milli eğitim bakanlığının sitesine giderek yapabilirsiniz. Başvuru Ücretli Öğretmenlik adı ile geçmektedir, başvuruyu yaparken branş seçimi kısmında Okul öncesi öğretmenliği kısmını seçerek başvurunuzu yapabilirsiniz. 
 

Ücretli Öğretmenlik için Genel Şartlar

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Ücretli Öğretmen alımında belirlemiş olduğu genel şartlar şu şekildedir;
  • T.C. Vatandaşı Olmak
  • Suç İşlememiş Olmak 
  • Sağlık Durumunun Öğretmenlik Yapılabilmesine Uygun Olması
  • Erkek Adaylar için Askerlik ile İlikilerinin Bulunmaması 
  • Yurtdışında Okumuş Kişilerin Denklik Almış Olması
Genel hatları ile aranan şartlar bu şekildedir. Milli Eğitim Bakanlığı‘nın sayfasını ziyaret ederek başvuracak adayların öncelik durumu kriterlerini de detaylı olarak inceleyebilirsiniz.
 

Özetle

Okul Öncesi Ücretli Öğretmenlik mesleği ile ilgili en çok merak edilen soruları yazımızda sizler için cevaplandırdık. Okul Öncesi Ücretli Öğretmen Maaşlarından bahsettik. Genel olarak, bu mesleği yapmak isteyen kişiler iyi eğitimli, genel kültürü yüksek yani ilkokul çağından küçük çocukların gelişimlerine katkıda bulunabilecek bireylerin icra etmesi önemlidir. 
 
İçindekiler

Paylaş:

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir