2023 Bayilik Veren Firmalar(Bayilik Almak)

Yayınlanma Tarihi

tarihinde bu yazı güncellenmiştir.

Bayilik almak yani Franchise, işletme sahibi olmak isteyen kişilerin kendi işlerini başlatmak yerine, belirli bir marka veya işletmenin lisansını alarak o markanın bir parçası olmalarını sağlayan bir iş modelidir. Günümüzde oldukça fazla bayilik veren firma vardır. Franchise modeli, restoranlar, kafeler, perakende işletmeleri, oteller ve diğer birçok sektörde kullanılmaktadır. Dünya çapında birçok ünlü marka franchise modelini kullanmaktadır. Örneğin, McDonald’s, Subway, Gloria Jeans Coffee, Caribou Coffee gibi tanınmış markalar  franchise vermektedir. Konumuza dönücek olursak yazımızda, ülkemizde kahve sektöründe franchise veren kafeleri ele alacağız.

bayilik almak

Kahve Bayiliği Veren Firmalar (Kafe’ler)

 
Bayilik veren kahve firmaları, kahve endüstrisinde büyüyen bir trenddir. İşletme sahipleri, başarılı bir kahve işletmesini başlatmak için kendi markalarını yaratıp risk almak yerine, mevcut bir markanın bayisi olmayı tercih ederler. Bu, işletme sahiplerinin, kahve çekirdekleri, ekipmanlar ve diğer malzemeler gibi işletmeyi yönetmek için gereken tüm araçları sağlayan bir şirketle anlaşarak işlerini kolaylaştırmasını da sağlamaktadır.
Birçok büyük kahve firması, bayilik programları sunmaktadır. Gloria Jean’s Coffees, Soulmate Coffee & Bakery  ve Caribou Coffee, dünya çapında birçok ülkede bayilik programları sunan önde gelen kahve markaları arasındadır. Bu markaların birçoğu, franchise sahiplerine kapsamlı bir eğitim ve destek programı sunar. Bu programlar, kahve hazırlama tekniklerinden işletme yönetimine kadar birçok alanda eğitimleri içinde barındırmaktadır. 
Bununla birlikte, büyük markaların yanı sıra, daha küçük ölçekli  kahve işletmeleri de bayilik programları sunmaktadır. Bu tür işletmeler genellikle daha az maliyetli olabilir ve son yıllarda önem kazanan, büyük ilgi çeken butik kahve kültürüne daha uygun olabilmektedir. 

Gelelim, Türkiye’de kahve bayiliği veren firmalara ve bu firmaları almak isteyen kişiden istenilenlere bir göz atalım.

Gloria Jean’s Coffee

 

Sektörde önemli bir yere sahip olan Gloria Jean’s Coffee 50 ülkede hizmet vermektedir. Tanınmış bir kahve markası olan Gloria Jean’s Coffee bu sektörde hiç deneyiminiz yok ama yine de açmak istiyorsanız sizlere destek oluyor. Şöyle ki, sektörü tanımanız için Franchise Ortağı eğitim programı adlı bir program sunuyor. Takımınızı oluşturmanıza yardım ediyor, aynı şekilde ekibi eğitmek için eğitim programları oluşturuyor.
Bu programların dışında, halkla ilişkiler kampanyaları, reklamcılık, medya seçimi ve pazarlama desteği de sağlamaktadır.
Sizler de bayilik almak isterseniz öncelikle, başvuru yapıyorsunuz sonra bir onay süreci var yapıcağınız görüşmeler sonunda da onay alırsanız Gloria Jean’s ailesine katılıyorsunuz. Maaliyet konusuna gelecek olursak, seçiceğiniz yere, kafenin bulunucağı semte ve mağazanın büyüklüğüne göre değişim göstermektedir.

Soulmate Coffee & Bakery

 
Türkiye’de kahve sektöründe yer edinmiş diğer önemli bir firma ise Soulmate olmuştur. Soulmate aynı zamanda bir Türk markasıdır. Soulmate bayilik almak isterseniz, aynı şekilde Gloria Jean’s Coffee de olduğu gibi başvuru da bulunmanız gerekmektedir. Daha sonra, Soulmate Lokasyon araştırması ve fizibilite çalışması, proje ve bütçe hazırlıkları, nitelikli personel seçimi, marka, ürün, hizmet ve işletme eğitimlerini desteklemektedir. 
Gloria Jean’s Coffee bayilik almak kısmında da bahsettiğimiz gi maaliyetleri lokasyona, büyüklüğe göre değişim göstermektedir. Bir fiyat teklifi almak isterseniz sayfasından(Soulmate Coffee & Bakery) başvuru yaparak size ulaşmalarını sağlayabilirsiniz.

Coffeemania

 

3.Nesil kahve denilince akla gelen isimlerden birisi olan Cofeemania da bayilik vermektedir. Coffeemania 2009 yılında İzmir’de kurulmuştur ve hala büyük bir ilgi görmektedir. Yurtiçinde 61, yurt dışında ise 4 şubesi bulunmaktadır. Coffeemania’da ilk iki kafe verdiğim gibi aynı şekilde bayiliğe başvuruyorsunuz. Coffeemania bayilik almak için sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Mado

 
Mado ilk konsept mağazasını 1992 yılında  İstanbul Caddebostan’da açılmıştır. Tarihine baktığımızda daha geçmişe dayanmaktadır. Türkiye’deki sokak dondurması geleneğini kafe kültürüne yansıtmayı amaçlamıştır. Dondurma ve tatlı denince ilk akla gelen kafelerden birisi olan mado güçlü franchise sistemi ile de başarılı bir şekilde ilerlemektedir.
Mado bayilik almak isyeten kişilerde birkaç özellik aramaktadır bu özellikler şu şekildedir;
  • Mado markasının finansal olanaklarına sahip olunması,
  • Girişimci ve Motivasyonun yüksek olması,
  • İş tecrübesinin olması
  • Finansal yönetim tecrübesine sahip olunması
  • Etkili iletişim Becerileri, insan yönetimi
  • Marka bilincine sahip olmak, Mado markasını benimsemek
Mado’nun franchise’lerine verdiği destekler ise şu şekildedir;
  • Mekan seçimi, Fizibilite çalışması
  • Personel Seçimi
  • Seçilen personele eğitim desteği
  • Mal ve hizmet standartlarının sağlanması
  • Ürünlerin sürekli güncelleştirilmesi
yukarıda saydığımız hizmetleri Mado bayilik almak isteyen yatırımcılara sağlamaktadır.
 

Genel olarak, bayilik veren birkaç firmadan sizlere bahsettik, bu bahsettiğimiz firmalar Francise şartlarında yani belirli bir sermayeniz olması durumunda seçtiğiniz markalara bağlı olarak kurulmaktadır. Bu ne demek, mağazanın konsepti, satışa sunduğunuz ürünler firma ile birebir olmak zorunda. Şimdi sizlere Franchise bedeli olmadan bayilik almak ve kendi kafenizi oluşturabileceğiniz bir markayı sunacağız.

1924 Gönen

 
Bir Aile firması olan 1924 Gönen isminden de anlaşılacağı üzere 1924 yılından beri kahve sektöründe yer almaktadır. Kahve alışkanlıklarının yıldan yıla değişmesine ayak uydurmuş ve nitelikli kahve üzerine sektörde adından söz ettiren bir firmadır. 
1924 Gönen kahve sektöründe yer almak isteyen yatırımcılara Franchise bedeli olmadan, düşük yatırım bedeli ile kendi kafenizi kurmanız için olanak sağlamaktadır. Franchise bedeli olmadan 1924 Gönen’den bayilik almak için sitesini detaylı bir şekilde araştırabilirsiniz.
Bu süreçte sizlere ekipman, tedarik, ürün bilgisi ve ekipman kullanımları için eğitimler de ağlamaktadır. Sizler de düşük bir sermaye ile kahve sektöründe yerinizi almak isterseniz 1924 Gönen firmasının sitesini detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

Kahve Dükkanı

 

Kahve Dükkanı 2010 yılından beri kahve seköründe yer almaktadır ve bayilik vermektedir. Kahve Dükkanı’da kahve sektöründe yer almak isteyen yatırımcılara en uygun avantajlar ile iş ortaklığı kurmayı sağlamaktadır. Kahve Dükkanı franchise bedeli almamaktadır, sadece markanın seçiceğiniz konseptlerine göre ve bulduğunuz mekana göre proje oluşturma kısmı ücretlendirmesidir. Kahve Dükkanı kısaca yatırımcılara uygun yatırım maliyeti ile yüksek kazanç fırsatı sunmaktadır. Yukarıdaki kafelerde bahsettiğimiz gibi kahve dükkanı da yatırımcılara profesyonel eğitim desteği, ekipman, ürün tedariği desteği sağlamaktadır.
Kahve Dükkanının 4 adet konsept mağazası bulunmaktadır. Bunlar şu şekildedir;

  • İç Mekan Kiosk
  • Dış Mekan Kiosk
  • Ortak alan Mağaza
  • Mağaza
Bu seçeneklerden herhangi birini bulduğunuz lokasyona uyacak şekilde firma ile seçebilirsiniz. Maaliyetlere gelicek olursak, yatırımcının Kahve Dükkanı’nı açacağı şehir, mekanın bulunacağı semt ve mekanın büyüklüğüne göre değişim göstermektedir. Kahve Bayiliği Almak üzerine olan yazımız ilginizi çektiyse, 2023 Organizasyon Şirketi nasıl kurulur 
başlıklı yazımızı da okumanızı öneririz.  
 

Kısaca, Türkiye’de bayilik veren 6 kahve firmasını sizlere açıkladık. Bunlar dışında daha birçok kahveci bayilik vermektedir. Burda düşünmeniz gereken en önemli şey sermayeniz, daha sonra ise firmaların franchise kuralı gereği mağazanın konseptinden, kullanılan malzemelere kadar hiçbir şekilde değişiklik yapamayacağınızdır. Ayrıca, franchising ücretleri ve diğer ücretler nedeniyle franchise’lerin başlangıç yatırım maliyeti yüksek olabilir. 

 

İçindekiler

Paylaş:

1 thoughts on “2023 Bayilik Veren Firmalar(Bayilik Almak)”

  1. Geri bildirim: En Kazançlı Bayilikler 2023: Yatırım Rehberi - Cepdelik

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir